Grytan klart för kokning |
Tryckkokare |
Allt lades i tryckkokare och där fick också 3 msk tomatpure, 1/2 kruka med persilja, 1/2 kruka med timjan och 1/3 kruka med rosmarin. Jag brukar medvetet minska lite på rosmarinen då jag ibland tycker den går igenom lite för mycket. Sen åkte 4 klyftor vitlök delade i lite mindre bitar i. Som pricken över i så hade vi hemma chipotlepasta. Det är en het chilifrukt som är rökt. Det ger en mycket god hetta och lite rökig smak. Ibland i oxsvanssoppa använder man rökt skinka som smaksättare men då missar man hettan tycker jag. Lite salt och peppar fick åka i. Sen fyllde jag upp med vatten som täckte det hela.
Rensat kött och skall hälla på buljongen |
Resten i grytan silades av och lades tillbaka i en kastrull och fick koka ned. I detta läget kan man om man vill låta spadet stå ett tag och man använder en sked för att ta bort något av fettet som samlar sig överst i spat. Efter att man har kokat ned buljongen så djupnar smaken ännu mer. Jag tycker att en soppa skall vara något tjockare så jag redde av min soppa. Det finns de som uppskattar en klar buljonsoppa men jag föredrar en något tjockare variant.
Som avslutning är det bara att lägga i köttet, morötterna och palsternackan. Sen fixa ett gott bröd till. Förslag är en Foccacia eller ett grekiskt vitt bröd som är lite segare. Det goa är ju att doppa brödet i soppan och sörpla i sig!
Bettan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar