lördag 9 november 2013

Restaurang recention Puta Madre

Igår blev det middag på stan. Vi skulle på Operan och se La cage de Folles. Vilket kan rekommenderas varmt för övrigt!

Eftersom vi inte hade så gott om tid så bestämde vi oss för området runt Magasinsgatan i Göteborg. Det finns massor av restauranger i området så om en var full var det bara att ta grannen. Vad som drog oss till just det området var framför allt  Puta Madre .En Mexikansk inspirerad restaurang med mycket god mat. Bara miljön är värd ett besök. Allt går i mörka murriga färger med blodrött tak av stora sammetstyg. Hela atomsfären är gjord som en bordell från början av seklet. Det hänger gamla antika underkläder på en krok, sen några fotografier på gamla cancan flickor osv. Myskänsla i hela lokalen och då det är lite kringelikrokar inne så känns det aldrig som att man är i en jättelokal. Flera bord är gjorda för stora sällskap så är man ett gäng så fungerar det utmärkt.

Menyn är inte gigantisk men väl balanserad. Vi valde lite guacamole med tortillachips ihop med lite fördryck.Den är het och har mycket smak av koriander så sambon älskade den. Jag är klart mer tveksam till just koriander. Röran var het men inte brännande om man nu inte lyckades bita i just en av chilibitarna. Sambon valde mexikansk öl toppad med några cl tequila att dricka till. 

Till varmrätt så körde vi deras "orgie av rostad grisbog, karré, griskind, kamben, fläsklägg och friterad chicharrón(svål) som marinerats i vitlök och apelsinjuice." Det var fläskkött på höjden och tvären. Kambenen var så möra att de bara ramlade av benen och perfekt kryddade. Griskinden och fläskläggen var också väl genomstekta och kändes fortfarande saftiga. Dock var karrén lite för torr för min smak. Chicharrón var en stor bit friterad svål som när man doppade den i Chipotelröran var mycket god. Den smakar i sig inte så mkt men en rolig ide.

Till detta serverades tre olika röror. Avokado röran var mild och mycket god, Polbano salsa var lite hetare men med en tydlig tomat smak. Sen som pricken över i hade de en Chipotle salsa som var perfekt. En salsa med tomat, vitlök och koriander fanns med samt en MASSA chilifrukter som låg runt köttet. Jag hoppade dem men sambon meddelade att de var relativt heta, såg en liten svettdroppe i pannan på honom. Vi fick också deras hemmagjorda små majstortillas till vilket höjde smakupplevelsen.

Det var mycket kött så vi lämnade till och med en del kvar. Man går i alla fall rejält mätt ifrån Puta Madre! Deras efterrätter är en massa olika tårtor i häftiga smaker vad sägs om hallon-lackrits, karamell, mocca, krokant osv. Man kan se dem i deras glasmontrar inne i restaurangen. Vi valde dock att hoppa efterrätten utan det blev bara en espresso för sambon.

Summan av vårt besök blir 4/5 stjärnor. God mat, god service och mysig atmosfär. Pris för varmrätt var 220 kr / person.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar