Idag blir det egenkomponerad middag. I affären så hittade jag en fläskfilé på rea. Sen blev det att botanisera bland grönsakerna. Det blev bruna champinjoner, gul lök och en knippe sparris. Resten hade jag hemma som jag behövde. Jag har alltid gillat grytor och gör dem gärna på nötkött som får koka länge. Men fläskkött blir mört efter kortare koktid och därför kan jag ibland göra mina grytor med fläskfilé som basråvara.
putsad och delad fläskfilé |
Först putsade jag av fläskfilen ca 600 gr. Det är nu som Santos en av mina katter är överlycklig för på något vis så hamnar renset i hans mage. Jag delade den i 1 cm tjocka skivor som jag sedan delade en gång till så jag får mumsbitar. Jag fräste upp dem i en panna med lite smör och svartpeppar.
Lök som fått svettas i lite margarin |
Bruna champinjoner |
Kött, svamp och lök får fortsätta fräsa |
Sparrisen förkokas |
Jag kokade 1 knippe sparris som jag delat i tre delar (glöm inte ta bort nedersta delen som är träig) så den blev knappt mjuk. Vill ha tuggmotståndet kvar. När de var färdiga hällde jag av vattnet och lade i sparrisarna i grytan som fick koka vidare i ca 10 min. Under tiden så tjocknade den och alla ingredienser fick god smak av kryddningen.
Potatisgratäng m extra ost i portionsformar |
Mums mums ...dags att äta! |
Bettan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar