Detta är en snabbvariant på brända mandlar. Max 15 min arbetstid om man fuskar lite och köper färdig skållade mandlar.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJWfFq8fnRdNWWGZPYgFcoRtSpdWU79Csy1b4krzkfKR9mWEqhzIAr409Xh5EHLuDX6yTxKvR3nnoxAtOUhmII3d-x1lF1mg_1e9UczO6pFWF8kGLizrX-ZRdSKeSSZo-Ghe_fP0d0nsYD/s200/blogger-image--218848582.jpg) |
Rosta i torr stekpanna |
200 gr skållade mandlar läggs i en torr rengjord panna. Rekommenderar att man använder en teflonpanna om man har det. Rosta mandlarna tills de fått färg. Rör ofta för man bränner lätt de mandlar som är halva och som "fastnar" med den platta sidan ner.
Ta bort stekpannan och häll i 2,5 dl florsocker och 3 msk vatten och rör om tills allt socker löst sig. Ställ tillbaka på plattan och fortsätt röra.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfLO9XIq9P9BFst0Dn_X-L8lnOp0OSgHGicvpZwvWs0nL_o4ADxQ7vUOyzEPn2QRyGhhmcOviHHdS-vpNsym6Qh5Vw-elLkAHkHPMtOuxpS_yuZKvhQyKohB3nE2mYKutnHTh56tl3Mld6/s200/blogger-image--1845122318.jpg) |
Rör så det inte bränns |
Det är nu det tricksiga kommer. Man skall fortsätta steka röran tills att vattnet är borta,...utan att bränna sockret! Man märker det när florsockret liksom fastnar på mandlarna.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6M71oYbOoH1icS6nxxOpqUz5gwDK4JgqGWnSl1cJEVk-QvA2iYQXlWdYHM2c8aR7Qi62G3ifzde-Ss5pnavGS3VTGW2mODhJIZ47Gcl0eqPbeysq9snWRkntUJXXL3GqCvGOdDqqBvGKY/s200/blogger-image--5764668.jpg) |
Dela när de ligger på plåten |
Häll upp direkt på en stor plåt och dela dem så fort det går för de fastnar gärna i varandra.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_pfazkLOi9Y3XW-qAjcv2bDBJtcqEg6WymRdjD_y491fM21TG_6hLDaG-LGJakBWrCqWbzKqi4aJm_euet47Vus6HCcezKL6XjolCARCAj0jkh6ZEwzTwCggyzXs3fwEurZiWYQ8k2dbs/s200/blogger-image-463567065.jpg) |
Lägg i burk med
tätslutande lock |
Klart! Njut dem som snacks till glöggen.
Bettan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar