onsdag 13 november 2013

Panerad fisk

Dagens middag har sonen gjort, Sent träningspass innebär att vi är dödshungriga när vi kommer hem så att få färdig mat stående på bordet är lyx!

Idag serverades pankopanerade fiskfileer. Att använda pankobröd är något som jag mer och mer gör eftersom det ger en mer krispig yta än vanligt ströbröd. För er som inte vet så är panko rivet bröd som ofta används i asiatiska rätter som friteras. 

Först så doppar man fileen i mjöl som smaksatts med peppar och salt, Sen doppas den i ett uppvispat ägg och som avslutning i pankobrödet. Sedan steks fisken i margarin och i slutet av stekningen så läggs en liten klick smör i för att sätta sista smaken på fisken. 

Till så hade vi en kall sås som gjordes på turkisk yoghurt ca 2 dl, 2 msk majonäs, 3 msk bostongurka (eller mer om man önskar starkare smak) , någon tesked med citron eller lime saft, sen smaka med salt och grovmalen svartpeppar. 

Idag blev det kokt ris. Använder oftast basmatiris som jag alltid sköljer noga innan för att inte få det ihopklibbat, 

Bettan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar