800 gr kikärtor
1 litet ägg
1 riven morot
1/2 rödlök
1 msk curry
1 msk maizena
1 msk crème fraiche
2 vitlöksklyfta
ca 1 krm svartpeppar
ca 1/2 tsk salt
Tsatsiki
1/2 gurka
0,5 tsk salt
2 dl turkisk yoghurt
1-2 vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar
Börja med att riva gurkan och lägg den i ett durkslag tillsammans med saltet och låt det rinna av.
1 msk maizena
1 msk crème fraiche
2 vitlöksklyfta
ca 1 krm svartpeppar
ca 1/2 tsk salt
Tsatsiki
1/2 gurka
0,5 tsk salt
2 dl turkisk yoghurt
1-2 vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar
Börja med att riva gurkan och lägg den i ett durkslag tillsammans med saltet och låt det rinna av.
Under tiden så häller du av spadet från kikärtorna. Skölj dem noga och låt dem sen rinna av väl. Lägg kikärtorna i matberedaren. Hacka löken, vitlöken och riv moroten fint. Blanda lök, vitlök, curry, majsena, ägg, svartpeppar och salt i matberedaren ihop med kikärtorna. Kör ihop till en massa. Blanda i crème fraichen och kör lite till.
Klicka ut kikärtsröran i stekpannan och stek dem i smör.
Pressa ur all vätska ur gurkan och blanda den med yoghurt och pressad vitlök samt svartpeppar. Smaka dig fram hur mkt vitlök men tänk på att om du låter tsatsikin stå så kommer smaken att växa.
Servera det hela med antingen ris eller klyftpotatis.
Bettan!
![]() |
Steks försiktigt |
Klicka ut kikärtsröran i stekpannan och stek dem i smör.
![]() |
Tänk på mängden vitlök |
Servera det hela med antingen ris eller klyftpotatis.
![]() |
Mycket gott! |
Bettan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar