tisdag 14 januari 2014

Pasta med spenatsås

När fantasin tryter blir det till att ta till kända knep. Pasta och spenat är två lyckade kombinationer. Sen tillför man lite sälta med bacon och så lite krämighet med ost och grädde ...ja då har man en egenkomponerad pastasås. Tid ca 15 min.,

250 g färsk pasta tagiatelli
3 dl bladspenat frusen
1 msk smör
1 pkt bacon
1 dl grädde
1,5 dl riven ost
salt och peppar

Kokar pastan enligt anvisningar. Lägg den frusna spenaten i en kastrull med 1 msk smör. Fräs spenaten på relativt låg värme så att den tinar, 


Dela baconet i mindre bitar och stek dem i stekpannan. När spenaten tinat så häller jag över baconbitarna i kastrullen. 


Jag häller i grädden och  smakar av med salt och peppar. Låter såsen koka ihop något och sedan i med osten och tar av den från plattan och rör om tills osten smält. Bara att servera! 



Bettan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar