Jag trycker ut degen i en form och ställer den kallt i ca 15 min. Sen naggar jag den och förgräddar i 10 min i 200gr.
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- Salt och svartpeppar
- ca 5 dl långkål (se recept tidigare) Funkar utmärkt med spenatstuvning!
- 150 gr salami eller rökt skinka
- 3 dl riven smakrik ost (fick bli lagrad cheddar denna gången)
ör runt försiktigt i fyllningen |
Under tiden rör jag ihop äggstanningen och saltar och pepprar samt 2 dl av osten. Tänk på att om man har i salt skinka t.ex. så minska mängden i äggstanningen.
Ut med pajformen och i med långkålen och salamin och blanda. Om man vill så kan man ta lite lök, några champinjoner eller tomatskivor... bara att rensa kylen. Sen i med äggstanningen och rör en gång till. Var försiktig så du inte rör hål på pajbotten. som avslutning så toppar jag med 1 dl riven ost. In i ugnen i ca 35-40 min på 200 grader.
Bettan !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar