söndag 22 december 2013

Snabbfixad limesill till julbordet

Älskar sill men har inte lagt in sill själv innan. Dock har jag flera gånger smakat på just limesill och tycker att det är en av de godaste varianterna. Letade därför igenom recepthögen och hittade ett recept som är snabbt och som bara behöver stå något dygn.

1 burk inläggningsill (ligger 4 filéer i burken) lägger jag i blöt och låter de dra över natten byt gärna vattnet någon gång också sen låter jag dem rinna av och och delar i mindre bitar. Jag blandar sedan 1/2 dl majonnäs, 1/2 dl crème fraiche, 1 dl matlagningsyoghurt, 1 msk - 1,5 msk saft från en lime samt skalet från 1 lime. När allt är blandat lägger jag i filéerna och rör försiktigt runt tills alla bitar fått lite röra runt sig. Lägger det i en burk och sedan får det stå ett dygn. Klart!
Nu får den stå till julafton!

Bettan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar