400 gr blandfärs/nötfärs, 1/2 purjolök hackad, 1/2-1 spetspaprika och sambal olek eller liknande. Jag steker upp färsen först sen i med paprikabitarna och låter de steka ihop i 5 min. Sen i med purjolöken och 1 pressad vitlök.
Allt som behövs |
Svartpeppar och lite salt efter smak och sen häller jag i 2 burkar med smaksatt crème fraiche - paprika Chili varianten.
Om man vill ha mildare byt ut en burk mot vanlig crème fraiche. Jag hottar upp min sås ännu mer genom att tillsätta 1 tsk sambal olek eller liknande. Har fått en variant från vänner i Ungern och den ÄR hot.
Sen koka in crème Fraichen |
Först bryns allt |
Om man vill ha mildare byt ut en burk mot vanlig crème fraiche. Jag hottar upp min sås ännu mer genom att tillsätta 1 tsk sambal olek eller liknande. Har fått en variant från vänner i Ungern och den ÄR hot.
När såsen kokat ihop i några mintuter drar jag av den från plattan och strör över 1 dl riven smakrik ost. Här gäller att jag tar vad som finns hemma varianten. Kokar någon sorts pasta till och middagen är klar.
Bettan!
Snabbt och enkelt! |
Bettan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar