kryddpastan till köttet |
Putsad och klar |
Hacka och fräs lök och kantareller |
På väg in i ugnen |
Förbereder lingonchutneyn |
Potatisgratängen gjordes från färdig påse så den åkte in i ugnen på 200 grader i 20 min. Tog ut den och sänkte värmen till 125 grader. In med köttet och i med köttermometern. När köttet nått 58-59 grader så åkte köttet ut för att vila i 10 min. Sänkte temperaturen till 100 grader och satte in potatisgratängen igen tills köttet vilat klart.
Som betyg för rätten var vi nog alla överens. Vid jul funkar den bra... men inte annars. lingonchutneyn kommer jag nog hoppa nästa gång för det var lite för mkt jul-smak över det hela. Köttet blev helt underbart gott likaså kantarell moussen. Hade stuvad savojkål kvar sen veckan så det fick komplettera vår måltid. Detta är en rätt jag kommer göra fler gånger frågan är ju bara var hittar jag hjortracks som är svenska....?
Bettan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar