blötlagd fruktblandning |
På kvällen innan jag skall baka min kaka så lägger jag 250 gram torkad frukt i blöt i 1 dl rom. Vilken sorts rom kan variera i år hade jag Pyrat rum vilket är en sort som har en stark citrussmak i sig. Det fungerar utmärkt med en mörk rom också. Jag inhandlade i affären på avdelningen nötter-torkad frukt en påse med blandad torkad frukt ex tranbär, russin, torkade persikor osv. Sen hackade jag också några torkade fikon som fick ingå i de 250 gram frukt. Det är bara att använda sin fantasi!
Torra varor rörs ihop för sig |
I ugnen i 1 timme |
Till sist så blandar jag frukt och nötröran med ägg-smör röran. Det hela lägger jag i en 2 L avlång form som jag smörat och bröat. Allt åker in längst ned i ugnen på 175 grader i 1 timme. Sen låter jag kakan stå och svalna helt innan jag skär upp den. Den håller sig saftig i en vecka!
Svalna av innan man skär upp den |
Bettan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar