Sen rullar jag små bollar ca 35 st. Låter dem svalna i kylen. Jag använder ett zestjärn och drar strimlor från en apelsin. Kokar upp ca 2 dl vatten och 1/2 dl socker till sockerlag. Lägger i apelsinstrimlorna och så får de koka i ca 8 min. Kolla så att inte vattnet kokar bort! Sen hackar jag 150 - 200 gram mörk choklad som jag smälter över ett vattenbad. Tar ut de kalla bollarna och doppar dem en och en i
Chokladen och lägger på några strimlor kanderade apelsinskal innan choklade stelnat.
Zestjärn för att strimla apelsinskalet |
Torkar de socker kokta skalen |
Färdig pralin |
Ingefärsknyten |
Doppar knytena i mörk choklad |
Smält den vita chokladen över vattenbad. Blanda i den hackade ingefäran och mandeln och rör runt. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper och låt det svalna.
Smält 175 gr mörk choklad över vattenbad och doppa sedan knytena i chokladen. Droppa av dem så gott det går innan du lägger dem på bakplåtspapper så de får stelna.
Bettan!
Bettan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar