torsdag 27 februari 2014

Kalkon/Kyckling bolognese

Kikade på nätet och dök förbi ett recept på spagettibolognese men med kyckling istället för blandfärs. Detta föll mig i smaken och eftersom jag precis fått ett erbjudande om att köpa kalkonfärs med 25% rabatt så bar det av till affären. För kycklingfärs eller kalkonfärs är inte så skilt ifrån varandra att det skulle spela så stor roll.


500 gr kalkonfärs
140 gr bacon i små bitar
olja
1 hel lök fin hackad
2 klyftor vitlök fin hackad
100 gr svamp Champinjoner och Shii-taki svamp i små bitar
1 burk med cocktailtomater
1 riven morot
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås
1,5 dl oxbuljong
1,5 dl rödvin
salt och svartpeppar

Stek bacon och färs i olja. Häll i lök, vitlök och morötter och låt det steka med tills löken blivit mjuk. Häll i resterande av ingredienser utom salt och peppar. Låt allt koka ihop under lock i ca 30 min. Smaka av med salt och peppar.

Servera med spagetti eller bandspagetti. Riv gärna lite parmesanost över.



Bettan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar