I påsen man köper ser de ut som små, små vita pärlor och de behåller utseendet även när de är kokta även om de sväller och blir mjukare.
3 dl mjölk
1/2 dl tapioka pärlor
1/2 dl socker
1 uppvispat ägg
1/2 urskrapad vanlijstång
Koka upp mjölken och pärlorna under omrörning. Precis när de kokat upp så sänk värmen så de bara sjuder och tillsätt sockret lite i taget under omrörning. Låt det fortsätta sjuda (inte koka) i ca 5 min. Tillsätt ett väl uppvispat ägg och låt det sjuda någon minut till under omrörning tills det tjocknar. Ta bort det från plattan och häll i fröna från vaniljstången och rör runt.
Låt nu puddingen svalna. Serveras med färsk frukt. Tror att hallon, jordgubbar, mango hade varit perfekt men i brist på bättre fick det bli clementiner.
1/2 urskrapad vanlijstång
Koka upp mjölken och pärlorna under omrörning. Precis när de kokat upp så sänk värmen så de bara sjuder och tillsätt sockret lite i taget under omrörning. Låt det fortsätta sjuda (inte koka) i ca 5 min. Tillsätt ett väl uppvispat ägg och låt det sjuda någon minut till under omrörning tills det tjocknar. Ta bort det från plattan och häll i fröna från vaniljstången och rör runt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar