ca 500 gr lammracks
Färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
Olja
Flingsalt
Krossad svartpeppar
Ta loss bladen på rosmarinkvisten (tag två kvistar minst) och lägg dem i en plastpåse. Lägg i olja, pressad vitlök, flingslat och svartpeppar. Putsa köttet och lägg dem i plastpåsen och gnid in köttet och låt det sedan vila i några timmar för att dra till sig alla smakerna.
Stek racksen i en stekpanna snabbt och ställ sedan in dem i ugnen 150 grader tills innertemperaturen visar 58-60 grader. Låt sedan köttet vila i folie i 10-15 min. Skär upp köttet i bitar med en benbit på varje bit.
Jag serverade med risotto (se recept tidigare) och en fräsch sallad. Tips är att ringa över en lagrad balsamicovinäger vilket passar mycket bra ihop med salladen och köttet.
Bettan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar