lördag 26 april 2014

Restaurang Peacock i Göteborg


Igår firade jag och sambon årsdag och jag fick som överraskning middag på restaurang Peacock som ligger på Avenyn 21 i Göteborg. En asiatisk restaurang som har ett mycket trevlig upplägg.

Stället öppnar 18:00 och vill man ha en lite lugnare kväll så rekommenderas att man går dit tidigt eftersom stället under kvällens lopp blir mer och mer högljutt. Om ni är ett gäng på 8-10 personer så är detta ett mycket bra ställe att träffas på då maten är ”gemensam” på bordet så man kan dela på rätterna om man så vill.

Maten som serveras kommer från många olika asiatiska kök såsom Kina med sina dumplings, Kimchi från Korea och sushin från Japan. Även influenser från det Vietnamn finns med. Man mixar och får smaker som överraskar i munnen.

Vi bestämde oss för att pröva deras Open Dinner set nr 2 vilket innebar fyra olika områden.

A. Mixed Sushi plate : som bestod av bläckfisk i en underbar senapssås, Niri rullar med deras hemmakomponerade soja samt en laxröra med purjolök och rom. Den sistnämnda laxröran var en riktig höjdare. De har äkta wasabi och de har ett perfekt sushi ris.

B. Mixed Dumplings : Här kom vi in på en avdelning som är en av mina absoluta favoriter. Först serverades en mild dumpling med edamer och gröna ärtor samt tryffel i buljong som retade alla smaklökarna. Umamin, salt, surt, sött och en viss beska allt i en och samma tugga. Sen fick vi en dumplings med skaldjur, pilgrimsmussla och ingefära som hade lite starkare smaker. Avslutningsvis fanns också en friterad dumplings med högrev och kryddad majonnäs. Till fick vi två olika sallader den ena baserad på papaya och rättika med chili och den andra en grönsallad med friterad kycklingbitar citrongräs, pomelo och black vitlök.  

C. Mixed Dim Sum: Här kom det in flera olika rätter. Ett så fick vi en wrap som vi fick göra själva med Robatagrillad flankstek, ostron emulsion och pa kimchi. Vi fick in vegetarisk tempura med blandade grönsaker såsom broccoli, sötpotatis, silverlök och selleri som vi kunde doppa i en underbar tofu- och Yuzudip. Just Yuzun är något som jag bara älskar. Det är en smak som mixar lime och mandarin. Det är extremt svårt att få tag på (och tyvärr dyrt) men kocken kom ut till oss under kvällen och vi fick namn på hans leverantör J Det kallar jag service!
Fick också Ribs med char-siu glaze och kimchi samt färska spenatblad med sesamolja och sesamfrön. Dessa var heta men sambon tyckte de var helt underbara.

D. Dessert: Här fick vi in små, små bitar av en massa olika smaker. Bananglass som låg på kaksmulor, en lime paj som påminde mycket om min Key Lime pie. Brynt smörcreme samt en liten boll med Choklad och jordnötsröra. Passionsfrukt och hallon.

Till det hela valde sambon ett dryckespaket som innefattar både Japanskt öl, sake, vitt vin och rött vin. Själv så specialkomponerade de ett halvt glas vitt och ett halvt glas rött då jag inte är någon stordrickare direkt som passade utmärkt till maten.

Jag har säkert glömt någon liten del men detta var en kväll där smaklökarna fick jobba hårt. Den asiatiska maten är ofta en explosion av smaker på liten yta. Det är små rätter så när man går därifrån är man inte proppmätt utan det har under de 2,5 timmar vi satt och åt sakta sjunkit ned i magen på ett behagligt sätt.

Jag vill mycket varmt rekommendera detta ställe för er som uppskattar asiatisk mat. Stället omvandlas mot kvällen till nattklubb så söker man lugn och ro rekommenderas att man går dit tidigt. Musiken höjs sakta men är inte störande. Vi lämnade stället vid 23 tiden och då var det fortfarande acceptabel nivå så man kunde sitta och prata vid bordet utan problem.

Personalen är mycket bra. De tar sig tid att förklara rätterna och de ger råd om i vilken ordning man skall äta sakerna och ting för att få ut mest av smakerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar