Kakfrossa! Nu
har jag legat av mig att skriva här på bloggen. Har lagat massor av härlig mat
men inte riktigt hunnit med den där biten med att lägga in det här. I vår så
stundar det två födelsedagar i familjen samt en student så det är dags att
fylla frysen med goda kakor!
Först ut
fick det bli lakriktskolakakor
som jag doppade i mörk choklad. Den lite nötiga smaken från kolan blandat med lakritsen är perfekt.
som jag doppade i mörk choklad. Den lite nötiga smaken från kolan blandat med lakritsen är perfekt.
Ca 35 st
200 g smör
1,5 dl
strösocker1 msk ljus sirap
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3- 3,5 tsk lakritspulver (lite beroende på hur stark smak man vill ha)
5 dl vetemjöl
Ca 100 gr mörk choklad
Sätt på
ugnen på 200 grader och blanda sedan socker och rumsvarmt smör samt sirap.
Vispa ihop detta. Blanda i en separat burk bakpulver, vaniljsocker,
lakritspulver samt mjöl. Blanda ihop det hela till en jämn deg. Dela den i tre
delar och rulla dem till längder lika långa som plåten. Täck plåten med
bakplåtspapper och lägg på längderna och tryck till något och grädda längderna
i ca 15 min. Se upp så de inte blir för mörka i färgen.
Låt dem
svalna något men inte för läng innan du skär dem lite på diagonalen till
lämpliga bitar. Låt bitarna svalan och doppa dem sedan i smält choklad. Jag
valde mörk choklad men det skulle fungerat bra med en något ljusare variant om
man föredrar det.
Bettan!
Bettan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar