Kakfrossa! Nu
har jag legat av mig att skriva här på bloggen. Har lagat massor av härlig mat
men inte riktigt hunnit med den där biten med att lägga in det här. I vår så
stundar det två födelsedagar i familjen samt en student så det är dags att
fylla frysen med goda kakor!
Först ut
fick det bli lakriktskolakakor
som jag doppade i mörk choklad. Den lite nötiga smaken från kolan blandat med lakritsen är perfekt.
som jag doppade i mörk choklad. Den lite nötiga smaken från kolan blandat med lakritsen är perfekt.
Ca 35 st
200 g smör
1,5 dl
strösocker1 msk ljus sirap
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3- 3,5 tsk lakritspulver (lite beroende på hur stark smak man vill ha)
5 dl vetemjöl
Ca 100 gr mörk choklad
Låt dem
svalna något men inte för läng innan du skär dem lite på diagonalen till
lämpliga bitar. Låt bitarna svalan och doppa dem sedan i smält choklad. Jag
valde mörk choklad men det skulle fungerat bra med en något ljusare variant om
man föredrar det.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbXvNibJgpH1l9W_LTkES5KIuuQtUZaYbOqrvswkKBbD0QfA1_lC0H_rDeJtwVxmTIbI9lXEfNGyTxKrCcmh5E2Nn4I11IjXGtMDqgFzVgMorcRaWTQVU_Pm3dJHtIq8GamPs_cLqUcTz9/s1600/IMG_1454.JPG)
Bettan!
Bettan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar