Detta är ett
bra recept där fantasin sätter gränser på smaksättningen. Det är en bra
grunddeg för just småkakor. Jag valde att smaksätta med mintolja och rom essens. Varför inte citrus, Whisky ... bara fantasin sätter gränser.
Ca 40 st
1 dl
florsocker200g smör
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
Garnering
100g mörk
chokladMintolja / romessens
Kör socker,
mjöl och smör i matberedaren. Häll över i en bunke och arbeta ihop degen. Rulla
små bollar av degen. Det blir lite dryg 40 st. Jag gjorde 20 st bollar på en
plåt och tryckte till så det bildades en liten skål i varje. På de andra plåten
använde jag en gaffel för att skapa ett rutmönster.
Kakorna
gräddades i 175 grader i 10 min. Sedan lät jag dem svalna.
50 gr av chokladen smälte jag och droppade sedan i 3-4 droppar mintolja. Sedan tog jag en tesked och droppade i en klick i varje urgröpning på kakorna.
50 gr av chokladen
smältes och jag droppar i 4-5 droppar rom essens. Denna chokladen penslade jag
på de med ränder.
Bettan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar