fredag 14 mars 2014

Restaurang Meet


En vanlig fredagskväll vad gör man då? Jo man åker in med bussen till en av Göteborgs absolut bästa köttrestauranger, Restaurang Meet. Bara namnet avslöjar ju vad det är som är huvudattraktionen på menyn. Här serveras mycket långmörat kött i olika varianter. De har färdiga menyer som varieras från gång till gång. Du får då förrätt, varmrätt och dessert för mellan 450-500 kr. De har en hyfsat bra vinlista som inte är som en stor bok utan väl komponerat och flera sorter finns både som flaska och på glas.

Restaurangen är liten och har bara 40 platser så det är nästan ett måste att boka bord då det är ofta fullt. De har två sittningar en från 17:00 till 20:30 och en som börjar 20:30 tills de stänger. Stället ligger bara ett stenkast från Götaplatsen och har även en uteservering under sommaren.

Sambon och jag valde från a la Carte Menyn denna gången. Då jag inte orkade med förrätt så hoppade vi över den. Sambon kompenserade med att välja ”stor” köttbit istället. De har Entrecote som är både svensk och amerikansk, Svensk oxfilé och ryggbiff, Lammracks samt kalvytterfile. Nästan alla köttbitar finns i två storlekar från 200gr upp till 350 gr och de grillas alla till perfektion. Som x-tra har de för det mesta Kobe Biff det är wagukött som är uppfödd med japanska KOBE metoden. Tyvärr tycker jag prislappen rusar iväg lite väl mycket för detta köttet då 200 gr kostar 589 kr! Det finns en fiskrätt men vegetariskt lyser med sin frånvaro.

När man väl valt köttet så ingår 2 tillbehör. Då finns potatis i fem varianter och risotto att välja på eller inom det gröna området så finns olika sallad, grillad majskolv, coleslaw mm och till sist olika såser och kryddsmör.

Sambon valde 300gr oxfilé, hemmagjorda pommes frites och coleslaw och jag valde 200gr oxfilé med pak choi och husets kryddsmör (vilket var tryffel smör). Varje tillbehör är så pass väl tilltaget att det fungerar utmärkt på att dela det med varandra. På den obligatoriska frågan om hur man vill ha köttet blev det från min sida medium-rare och sambon väljer alltid rare…helst rått! När man sedan får in köttet och man skär i det och det har en underbart välstekt yta och inuti är den absolut helt perfekt så kan det inte bli bättre. Köttet är så mört att det faktiskt stämmer med orden att det smälter i munnen.

Vi drack ett mycket gott 2011 Valpolicella Ripasso Superiore som klarade av det mustiga köttet väl. Då jag inte är någon stordrickare så fungerar ett glas var utmärkt,  för oftast blir fördelningen 1,5 till sambon och 0,5 glas till mig.

Det är små saker som gör det där speciella när man är på restaurang och det faktum att när vi ätit klart så kom servitören och dukade av och sa: ”Jag låter er smälta maten en stund så kommer jag tillbaka och kollar om ni vill ha någon efterrätt” . Sen efter 10-15 min kom hon och då kände man verkligen att varmrätten lagt sig tillrätta i magen och man var beredd på att gå till attack på efterrättsmenyn. Då det fanns ostbricka och vi båda är förtjusta i detta så skippades alla söta varianter på efterrätt och osten dukades fram. Till valde vi ett rött dessertvin 2006 Tesauro Recioto della Valpolicella som är precis lagom sött och passade utmärkt till ostarna. Det var fyra sorter  en mild hård getost, kittost som legat i Gewürztraminer , en krämig mögelost samt en Comte. Till serverades en lök och fikon röra som var mycket god och lite hårt bröd.

Servicen är mycket bra och personalen mycket kunnig och uppmärksam. Det enda är att ibland om det finns stora sällskap som blir lite på pickalurven på kvällskvisten så kan volymen bli lite hög. Dock uppvägs det mesta av den superba maten och det trevliga bemötandet man får. Kan varmt rekommenderas!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar