16 st
Aluminiumformar
100 g smör
0,5 dl strösocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
Fyllning:
150g skållade mandlar
2 rivna bittermandlar
1 dl strösocker
75 g smör
2 ägg
rivet skal av en apelsin
Glasyr
2 dl florsocker
2 msk vatten
kanderade apelsinbitar
Vispa ihop smör och socker tills det blir riktigt luftig och tillsätt sedan ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg. Denna behöver sedan vila i kylen i 30 grader.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Skålla och skala mandeln och mixa den fint eller mal den i en mandelkvarn. Jag gör den i matberedaren länge. Bland mandelmixen med socker och smör och tillsätt äggen och apelsinskalet och rör ihop till en jämn smet.
Låt dem svalna sedan tills de är helt kalla innan du lägger på
glasyren och de kanderade apelsinbitarna.
Bettan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar