måndag 14 april 2014

Chokladkakerutor med kokos


Denna härliga kaka är enormt mättsam. Botten påminner starkt om kladdkaka och kontrasten med den härliga tosca-kokos röran ovanpå är perfekt!

Ca 30 st
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl

Toscasmet
75 g smör
1,5 dl sirap 

0,75 dl grädde
3 dl strösocker
200g kokosflingor

Jag använder en ungspanna som är något mindre än den som tillhör ugnen. Detta för att skapa lite höjd på kakan. Ugnen skall stå på 175 grader.

Vispa smör och socker vitt och krämigt. Tips är att se till att smöret är riktigt mjukt innan du börjar och börja gärna att vispa smöret först och häll sedan allt eftersom i sockret. Rör sedan ned sirap, salt och kakao. Ett ägg röres i isänder och som avslutning vänder du in mjölet försiktigt.

Smeta ut kakan i formen som är täckt med bakplåtspapper. Grädda i ca 30 min. Den skall vara något kladdig i mitten när du tar ut den. Låt kakan svalna.

Tosckasmeten gör du genom att lägga i alla ingredienser förutom kokosen och koka i 5 min. Rör sedan i kokosflingorna och koka upp. Häll över smeten på chokladbotten och grädda i ugnen i 10 min på 175 grader.

Låt den svalna något innan du skär upp den. Den ÄR kladdig men gruvligt god!


Bettan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar