Denna
härliga kaka är enormt mättsam. Botten påminner starkt om kladdkaka och
kontrasten med den härliga tosca-kokos röran ovanpå är perfekt!
Ca 30 st
175 g mjukt
smör3 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
Toscasmet
75 g smör1,5 dl sirap
0,75 dl grädde
3 dl strösocker
200g kokosflingor
Jag använder
en ungspanna som är något mindre än den som tillhör ugnen. Detta för att skapa
lite höjd på kakan. Ugnen skall stå på 175 grader.
Vispa smör
och socker vitt och krämigt. Tips är att se till att smöret är riktigt mjukt
innan du börjar och börja gärna att vispa smöret först och häll sedan allt
eftersom i sockret. Rör sedan ned sirap, salt och kakao. Ett ägg röres i
isänder och som avslutning vänder du in mjölet försiktigt.
Smeta ut
kakan i formen som är täckt med bakplåtspapper. Grädda i ca 30 min. Den skall
vara något kladdig i mitten när du tar ut den. Låt kakan svalna.
Låt den
svalna något innan du skär upp den. Den ÄR kladdig men gruvligt god!
Bettan!
Bettan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar