Eftersom alla ingredienser skall vägas så förberedde jag dem innan så var det bara att röra ihop sen.
Ca 8 - 10 port
Form om ca 23 cm
Ugnen på 200 grader
200 gr digestivkexs som körs till smulor i matberedaren
100 gr smält smör
45 gr socker
Rör ihop till en deg som du trycker ut i formen och ca 1 cm upp på kanten och sen gräddar i 10 min. Låt den svalna något. Sänk ugnen till 175 grader.
80 gr äggulor ca 4-5 ägg ev fler om de är små
400 gr sötad kondenserad mjölk
Zest från 3 lime
1 dl pressad lime ca 5 st
Vispa äggulorna i minst 4 min till luftigt skum. Fortsätt vispa och häll i den kondenserade mjölken sen zesten och sist lime juicen. Häll smeten över pajbottnen och grädda i ugnen 15 min.
Låt pajen svalna helt.
120 gr äggvita ca 4 st
90 gr socker
Vispa äggvitorna till hårt skum och häll sedan i sockret lite i taget under fortsatt vispning tills du fått en blank marängsmet där du inte känner några sockerkorn.
Bred över marängsmeten på pajen och grädda i 30 min i 150 grader.
Låt pajen svalna i kyl över natten !
Bettan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar