Lite karvande |
Sagt och gjort det blev till att ta fram konstnärtalangerna, vilket som vanligt lyser med sin frånvaro, och försöka få till stånd någon sorts pumpafigur och samtidigt lyckas karva ut pumpaköttet utan att förstöra hela pumpan. Nåja bilden får väl prata för sig vad gäller talangen att skära pumpa :).
Förgrädda pajskalet |
Pumpa kokning! |
Pajen står inne i 50 min |
Jag blandade 1,75 dl rörsocker, 1/2 tsk kanel, 1/2 tsk ingefära malen, 3 ägg och 2 dl grädde med pumpamoset. Sen i med fyllningen i formen och in i ugnen i 50 min! Till serverar man sedan ex blåbärsylt och vispad grädde :)....
Blåbärsylten är klar! |
2-3 min koktid för blåbären |
Färdig pumpapaj |
Vad gäller middagen så blev det snabb-middag: färdiga revben och pommes stripes.. onyttigt så det förslår men ibland serveras det snabbmat även i detta huset. Onsdagar är vår snabbmatsdag eftersom vi båda kör spinning-pass och när jag kommer hem kl19 så orkar jag helt enkelt inte stå och laga mat. Om jag fixat det i förväg inga problem...annars så blir det minsta möjligas lag som gäller här. Fast efterrätten fick ta tid idag! Syrran nu vet du att det finns pumpapaj här!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar