800 gr grytbitar av nötkött
1/2 pkt bacon i bitar
1 stor burk hela champinjoner
1 hg färska champinjoner
2 morötter
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
10 svartpepparkorn
2 lagerblad
1 köttbuljongtärning
3 msk kalvfond
3 dl grädde

Allt åker ned i grytan tillsammans med pepparkornen, lagerblad, buljongtärning och kalvfond. Jag fyller upp med vatten så det täcker. Låt det hela puttra i ca 2 timmar. Se upp så inte vätskan kokar torrt.
Sen plockade jag ur pepparkornen...tips är att räkna dem innan och efter så vet du om du fått upp alla. Likaså lagerbladen åker ur grytan vid detta läget. Jag hällde sedan i grädden och kokade ihop det i några minuter. Färdig!
Jag serverar den med kokt pressad potatis men fungerar lika bra med ris. En fräsch grönsallad passar perfekt till.
Bettan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar